Dit is waarom modelbouw een geweldige hobby is

In de corona tijd heb je waarschijnlijk meer tijd doorgebracht met jezelf binnen vier muren. Misschien ben je pas gaan beseffen hoe je daadwerkelijk jouw dag invult en ben je goed gaan nadenken over wat je wel leuk vindt en wat niet. Ben je misschien op zoek naar een ander activiteit om je dag te vullen (naast het breinloze scrollen op social media)? Misschien is modelbouw een leuke hobby voor jou. Modelbouw is een zeer gevarieerde hobby wat zo wat elke categorie bevat: van Faller modelbouw tot aan Modelmondo. Lees verder waarom deze hobby zo leuk is.

Schaalmodellen levert weinig stress op

Ongeacht je leeftijd, geslacht of je persoonlijke voorkeuren, het werken met schaalmodellen is stressvrij. Bij een hobby is het natuurlijk belangrijk dat het iets is wat we leuk vinden om te doen, maar dat het ook weinig stress geeft. In tegendeel, we willen juist dat onze hobby’s ervoor zorgen dat we relaxen en even een rust moment pakken. Als je ook een introvert persoon bent, dan is schaalmodellen al helemaal ideaal. Het is een hobby wat veel tijd vereist, vooral het schilderen of het puzzelen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat je in een rustigere staat zal bevinden dan toen je begon.

Werken met modelbouwen geeft ruimte voor creativiteit

Er zijn verschillende manieren om kunst te maken. En hoewel je geen expert hoef te zijn in het maken van kunst, bij schaalmodellen heb je de mogelijkheid om je eigen creativiteit in te brengen en je kunst te ontwikkelen. Uiteraard moet je modelbouwen vaak verven door het juiste getal bij de juiste kleur te paren, maar er is genoeg ruimte om je eigen smaak naar voren te brengen. Je kunt dus altijd jouw persoonlijke ‘touch’ toevoegen bij elk model die je hebt.

Nadat je steeds meer ervaring hebt met het maken van schaalmodellen en het verven van ze, heb je uiteindelijk een mooie verzameling van jouw eigen kunstwerken. Als eindresultaat heb je dus een tentoonstelling van je eigen kunst. Hoe leuk is dat niet?