De populaire verlichting trends van 2023

De verlichtingsbranche is altijd in beweging en elk jaar zien we nieuwe trends opduiken. 2023 is geen uitzondering en er zijn een aantal populaire verlichtingsstijlen die we dit jaar veel gaan zien. Ga jij binnenkort een vloerlamp kopen? Of ben je op zoek naar plafondverlichting? Er zijn een aantal trends waar je rekening mee kunt houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste trends van 2023. Lees lekker verder!

Slimme verlichting

Steeds meer mensen gaan op zoek naar verlichting die ze kunnen bedienen via hun smartphone of stembesturing. Slimme verlichting is niet alleen handig, maar ook energie-efficiënt en biedt veel mogelijkheden voor personalisatie. Je kunt je grote ronde hanglamp dus naar eigen wensen instellen, en gemakkelijk bedienen via de smartphone.  Hoe handig!

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout en riet zijn populair in interieurdesign en dit geldt ook voor verlichting. Lampenkappen en armaturen gemaakt van deze materialen geven een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte.

Decoratieve en ambience verlichting

Decoratieve verlichting is niet alleen bedoeld om licht te verspreiden, maar ook om een statement te maken in de ruimte. Dit jaar zien we veel opvallende design lampen, waaronder sculpturale vormen en kunstzinnige objecten. Ambianceverlichting is bedoeld om de sfeer in een ruimte te bepalen. Je zult ook veel indirecte verlichting zien, zoals achterwandverlichting en verlichting in kasten en boekenplanken.

LED-verlichting

LED-verlichting is al jaren populair en dit blijft ook in 2023 zo. LED-lampen zijn energie-efficiënt, duurzaam en bieden veel mogelijkheden voor verschillende lichtsterktes en kleuren.

Eco-vriendelijke verlichting

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en dit geldt ook voor verlichting. Eco-vriendelijke verlichting, zoals zonne-energie-verlichting, is steeds populairder en biedt een duurzame oplossing voor verlichting.

De trends van 2023

2023 biedt een breed scala aan verlichting stijlen, van slimme verlichting tot retro verlichting en van natuurlijke materialen tot eco-vriendelijke verlichting. Of je nu op zoek bent naar verlichting om een statement te maken of om de sfeer te bepalen, er is voor elke stijl en smaak iets te vinden. Het is belangrijk om te kiezen voor verlichting die bij jouw persoonlijke stijl en de stijl van je huis past. Bovendien is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel licht je nodig hebt en hoeveel energie je wilt besparen. Door de juiste verlichting te kiezen, kun je niet alleen je huis verfraaien, maar ook bijdragen aan een gezonde en energie-efficiënte leefomgeving.