De droom van elke vrouw; een nagelsalon aan huis

Droom jij ook van je eigen nagelsalon aan huis? Het eerste waar je op moet focussen als je een nagelsalon wilt beginnen is het opdoen van ervaring. Het beste kun je hiervoor een cursus of opleiding volgen. Als je je diploma eenmaal op zak hebt is het vooral een kwestie van veel oefenen. Koop nagelproducten bij bijvoorbeeld Urban Nails en oefen op vrienden en familie. Als je hier comfortabel mee bent kun je je vrienden vragen of zij je willen aanbevelen bij hun kennissen. Zo breid je je klantenkring uit en kun je je eigen nagelstudio beginnen. Als je het gevoel hebt dat je nog beter voorbereid wilt zijn kun je er ook voor kiezen om een tijdje voor een andere nagelsalon te gaan werken en daar ervaring op te doen.

Klanten werven

Als je eenmaal je nagelsalon bent begonnen is het werven van nieuwe klanten een van je belangrijkste taken. Als je woont op een centrale locatie heb je kans dat er klanten spontaan binnen komen wandelen, maar als in een woonwijk woont is deze kans al een stuk kleiner. In het begin kun je proberen om via via klanten te werven. Maar als je op langere termijn een nieuwe klantenstroom wil is het verstandig om een website en social media pagina’s aan te maken voor je nagelsalon. Facebook is bijvoorbeeld erg waardevol. Ook kun je ervoor kiezen om advertenties te runnen als het je niet lukt om op organische wijze aan nieuwe klanten te komen.

Cross selling

Cross selling is een term die veel gebruikt wordt in de marketing en sales wereld. Als je een eigen nagelsalon hebt kun je je winst aanzienlijk vergroten door gebruik te maken van cross selling. Cross selling is simpelweg het op basis van reeds gekochte goederen of diensten – aanbieden van aanvullende goederen of diensten. Je probeert bij cross selling een klant er dus van te overtuigen om nog een extra product of dienst te kopen. Als je bijvoorbeeld de nagels van een klant doet kun je na afloop proberen om de klant nagellak van Urban Nails aan te bieden zodat je klant zelf haar nagels thuis kan bijwerken. In dit geval verkoop je de klant dus een extra product.