De damwandplaat zorgt voor een dak met een stijlvolle uitstraling

Ben je op zoek naar een stijlvolle manier om een dak te plaatsen? Damwandplaten zijn de laatste jaren zeer populair en brengen vele voordelen met zich mee. Welke dit zijn, lees je in dit artikel.

Lichtgewichte platen
Je hebt er vast al wel eens van gehoord. Damwandplaten. Damwandplaten zijn geprofileerde platen die gemaakt zijn van staal. De platen kunnen voor allerlei soorten gebouwen worden gebruikt. Denk aan daken van boerderijen, huizen, garages, schuren, tuinhuizen en noem maar op. Doordat de platen zeer lichtgewicht zijn, kun je ze eenvoudig plaatsen op daken met een minder sterke bouwconstructie. Zware dakpannen plaatsen is dus helemaal niet nodig.

Een ruim keuzeaanbod
De damwandplaten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Dit is uiteraard heel fijn, want je wilt natuurlijk wel iets dat helemaal past bij jouw smaak. Handelsonderneming van Viegen is een organisatie dat zich specialiseert op bouwmaterialen. Zij bieden daarbij ook een ruim keuzeaanbod aan damwandplaten en zo hoef je niet meer lang te zoeken naar een geschikte plaat.

Lange levensduur

De platen zijn niet alleen lichtgewicht, ze gaan ook nog eens heel lang mee. Dit betekent dat je niet telkens opnieuw hoeft te investeren in nieuwe platen. Daarbij zijn de platen makkelijk schoon te houden, doordat zij zelfreinigend zijn. Je hoeft geen mos te verwijderen van de platen, want mosgroei is niet van toepassing. Dit is uiteraard een groot verschil met de reguliere dakpannen. 


Het verschil met dakpanplaten 

Dakpanplaten lijken veelal op damwandplaten. Ze zijn beide duurzaam, lichtgewicht, hebben een lange levensduur en zijn ook nog eens zeer voordelig. Er is echter één verschil. Bij dakpanplaten zit het profiel aan de bovenkant van de plaat en hierdoor lijken de platen veel op dakpannen. Bij damwandplaten zit de plaat net andersom. Het profiel zit aan de onderkant en dit zorgt ervoor dat er geen water binnen druppelt. De damwandplaten zijn dus helemaal waterdicht. Let er bij het plaatsen wel op dat je een onderfolie plaatst, dit houdt condens tegen.