De beste overkappingen

De beste overkappingen

In deze regenachtige zomer toch lekker buiten zitten? Dan heb je een overkapping nodig. In Nederland zijn we er gek op. Het blijkt wel weer dat je hier niet zonder overkapping kunt, daarom zijn er een hoop verschillende opties van tuinkamers tot een carport. We geven een overzicht van de opties.

Een glazen tuinkamer

We beginnen meteen met een van de beste opties. Dit is een van de beste opties omdat hij mega veelzijdig is. Een glazen overkapping met glazen schuifdeuren. Doordat alle schuifdeuren dicht kunnen kun je een tuikamer creëren voor wanneer het eigenlijk gewoon koud is. Zo houd je de kou, regen en wind buiten, terwijl je wel het gevoel van buiten zitten hebt. Als het weer goed is, gooi je alles open en heb je een fijne overkapping om onder te zitten. Met een zonnewering aan het plafond kun je zelf kiezen of je in de schaduw zit of juist lekker veel licht door wil laten.

Een houten overkapping

Een houten overkapping is misschien wel een van de meest gekozen opties. Dat komt omdat je deze makkelijk in elkaar kunt zetten en deze overkappingen relatief goedkoop zijn. Als je een beetje handig bent kun je dit zelfs gemakkelijk zelf ontwerpen en bouwen. Een nadeel van deze overkapping is dat deze veel licht blokkeert als je het tegen je huis of dicht bij je huis zet. Een houten overkapping staat beter vrijstaand in de tuin of tegen de schuur, maar niet tegen je woning.

De carport

De carport is ook een belangrijke overkapping. Niet echt de plek om zelf sfeervol te gaan zitten, maar een goede veilige plek voor de auto. Het kan beschadigingen voorkomen en beschermt de auto zeker tegen vuil. En als je het niet nodig vind om je auto te beschermen tegen regen, bedenk dan dat je onder een carport zelf makkelijk droog in en uit kunt stappen. Daar help je jezelf dus zeker wel mee.