Beter scoren in zoekmachines? Probeer linkbuilding

Beter scoren in zoekmachines? Probeer linkbuilding

Ben jij al bekend met linkbuilding? Hiermee genereer je links – ook wel backlinks genoemd – van andere websites naar jouw website om een hogere waardering van de zoekmachine te krijgen. Het is een veelbesproken manier om bijvoorbeeld beter te scoren in Google. En dat is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw bedrijf. Heb je zelf geen tijd om je hierin te verdiepen? Dan is uitbesteden van linkbuilding wat voor jou.

Belangrijke aandachtspunten
Voor een geslaagde linkbuilding strategie dien je rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het van belang dat jouw content relevant is, zodat gebruikers ook daadwerkelijk jouw website aanklikken. Koop daarnaast geen links en vermijd een explosieve, plotselinge groei. Goed werk kost tijd en aandacht, dat geldt ook in het geval van linkbuilding.

 

Uitbreiden naar andere landen
Wist je dat je met linkbuilding ook de grenzen over kunt en in andere landen beter kan scoren in zoekmachines? Lees bijvoorbeeld meer over Linkbuilding Frankrijk hoe je succes kunt boeken in dit land. Ieder land kent zijn eigen online cultuur, waardoor je in Frankrijk bijvoorbeeld anders te werk zal moeten gaan. Aan te raden is daarom om hier hulp bij te zoeken van een bureau dat hierin gespecialiseerd is. Dan kun jij je blijven focussen op je eigen product of dienst.

Andere ranking factoren
Linkbuilding is uiteraard niet de enige strategie om hoger in Google te belanden. Zo waardeert een zoekmachine het als de zoekterm in de titel van je pagina en op andere strategische staat. Maar ook als je webpagina snel is en er interactie is met gebruikers. Er zijn nog talrijke andere factoren die het algoritme en daarmee jouw positie in Google bepalen. Deze factoren zijn in beweging en iets wat een aantal jaren geleden gold, is niet per se meer van kracht. Ach, dat maakt het interessant en iets waar je je in kunt blijven ontwikkelen!