5 tips voor een heerlijke wellness tuin

Ben jij als spa-liefhebber het liefst iedere dag in de wellness te vinden? Dan hebben wij goed nieuws. In dit artikel vind je namelijk 5 tips waarmee je jouw tuin helemaal omtovert tot wellness tuin.

Waarom een wellness tuin? 

De natuur en wellness gaan hand in hand. De natuur heeft namelijk een rustgevende factor en is goed voor de mens. In de natuur zul je sneller tot rust komen en helemaal jezelf zijn. Dit is ook de reden waarom je veel wellnesscentra midden in de natuur terugvindt en jouw tuin de perfecte plek is voor een privé wellness. 

Kies voor natuurlijke materialen

De natuur en wellness zijn één, en daarom is het ook goed om te kiezen voor natuurlijke materialen in jouw wellness tuin. Gebruik bijvoorbeeld hout. Dit natuurproduct met een warme uitstraling past perfect in een wellness tuin. Bamboe wordt op zichzelf weer geassocieerd met ontspanning. Maar ook steen, beton en keramiek zijn erg geliefd. Dit omdat ze een strak uiterlijk hebben en rustig ogen. 

Gebruik strakke lijnen

Een plek die eenheid uitstraalt en waar je weinig poespas vindt, is een plek waar je rust en kalmte vindt. Een tuin met rechte, strakke lijnen zal dan ook beter passen dan een tuin met ronde, speelse vormen. Recht lijnenspel bevorderd de rust. Als alles verschillende vormen heeft, wordt het rommelig. Wanneer je kiest voor strakke lijnen, lijkt je tuin ook ruimtelijker.

Ontspannen geluiden

Je kunt natuurlijk je tuin voorzien van buitenboxen waarop je fijne, rustgevende wellness muziek kunt afspelen. Toch kent de natuur vanuit zichzelf ook veel rustgevende geluiden die bij kunnen dragen aan een zen-momentje. Wat dacht je van het fluiten van de vogels in de ochtend. Zelf kun je ook fijne geluiden fabriceren. Steek ‘s avonds een vuurtje aan en luister naar het rustgevende knisperende hout of plaats een waterfontein voor het geluid van stromend water. 

Kleur en bloemen

Er zijn een aantal bloemen die perfect passen bij een wellnesstuin. Zo kan bijvoorbeeld lavendel niet in een wellness tuin ontbreken. De geur van lavendel wordt vaak gekoppeld aan een ontspannend gevoel. Ook siergrassen en bamboe werken rustgevend, ze zorgen in de wind ook nog voor zacht geritsel. 

Wil jij diverse kleuren in je tuin aanbrengen? Kies dan voor beplanting in de drie wellness kleuren: blauw, groen en paars. Hierbij staat blauw voor ontspanning en groen voor de natuur. Paars geeft jouw lichaam een ultiem gevoel van luxe.

Deel je tuin op in zones 

Door je tuin op te delen in diverse zones van rust, zal je meer het echte wellness gevoel krijgen. Zorg bijvoorbeeld met een overkapping bouwpakket voor een fijne plek. De overkapping zorgt voor schaduw op warme dagen en een beschutte plek wanneer het regent. Maar het is ook goed om een plek in de zon te hebben. Kijk waar de ochtendzon opkomt, zodat je op deze plek je yoga-oefeningen kunt doen. Op de plek waar de avondzon is, kun je een fijne zithoek creëren, waar je na een lange werkdag kunt chillen. 

Ben jij al overtuigd van een wellness tuin? Met deze vijf stappen tover je jouw tuin in een handomdraai om in een plek waar je optimaal kunt ontspannen.