4 Tips voor het Organiseren van Winter Tuinfeest

De winter te koud om een tuinfeest te organiseren? Dat zou je denken. Maar als je de juiste voorzorgsmaatregelingen neemt. Is een winter tuinfeest misschien wel het meest memorabele feest wat je kan organiseren. Een winter tuinfeest klinkt misschien uit den boze, maar met de volgende 4 tips organiseer jij de vetste party.

Tip 1: Helemaal buiten of toch beschut?

Je kan er voor kiezen om het tuinfeest in de openlucht te houden. Maar als je toch bang bent dat je gasten het koud gaan krijgen, is het verstandig om toch te zorgen voor warmere plekken. Heb je bijvoorbeeld een overkapping of kapschuur in de tuin staan? Dan kan je die gebruiken als opwarm plek. Daarnaast kun je er voor kiezen om een partytent te huren, zo sta je nooit helemaal in de kou.

Tip 2: Voorkom koukleumen

Je hebt het feest beschut, maar dat hoeft niet perse te betekenen dat het een paar uur goed te vol te houden is. Zorg er daarom voor dat je in de beschutting verwarmingselementen plaatst. Dit kunnen heaters of andere elektrische terrasverwarmingen zijn. Ook buiten de tent of kapschuur kan je zorgen voor verwarming. Denk aan vuurschalen of vuurkorven. Deze zorgen niet alleen voor verwarming, maar ook nog eens voor een stukje gezelligheid door het knetterende hout en mooie gloed. Zet de vuurkorf neer op je keramische buitentegels of klinkers en de vuurkorf staat er ook stijlvol bij!

Tip 3: Eten en drinken

Je hebt een gelukje bij het organiseren van een winterfeest, een koelkast is overbodig. Alle koude dranken kan je op het gemakje buiten neerzetten. Plaatst dit in een ton of kruiwagen en het ziet er feestelijk uit. Tuurlijk wil je ook zorgen voor wat interne opwarming, dit kan je doen door warme (alcoholische) dranken te verzorgen. Een grote mok met warme chocomelk met rum en een toef slagroom, heerlijk! 

Daarnaast kan je voor je winterfeest ook de barbecue aansteken, het is lang niet alleen een zomerse aangelegenheid. Grill de bratwursten en steaks, ook nog eens heerlijk voor de winterse aroma’s.

Tip 4: De leukste aankleding

Ter decoratie kun je van alles en nog wat ophangen. Van oude skilatten tot slees, het winterse gevoel kan eenvoudig gecreëerd worden door dit soort items. Daarnaast kan je her en der lichtsnoeren ophangen en kaarsjes branden, dit geeft een mooi effect op alle foto’s die er gemaakt zullen worden. Leg voor de rest wat fleece dekentjes of vachtjes op de stoelen en tafels en voila, jouw feest decoratie is compleet.

Een tuinfeest hoef je niet alleen in de zomer te organiseren, ook in de winter zorgt het voor veel plezier. Wanneer je bovenstaande tips volgt, zal het een groot succes worden. Succes!