4 tips voor het creëren van een retro interieur

Haal een nostalgische sfeer in huis door de retro interieurstijl toe te passen. Wanneer je dol bent op kleur, printjes en sfeer is deze stijl erg geschikt voor jou! De retro look is, jawel, retro, maar toch ook tijdloos, doordat hij altijd populair blijft onder interieurliefhebbers. Haal met deze 4 tips zelf de retro interieurstijl in huis!

Retro kleuren en printjes

De basis van de retro interieurstijl ligt bij de keuze van kleuren en printjes die je gaat toepassen in huis. Kies welke kleuren je op de muur wilt gebruiken, zodat je vervolgens bijpassende meubels en accessoires kunt uitzoeken. Voor een echte retro sfeer in huis, kun je kiezen voor behang met een grafische print. Vind je dit net iets te gewaagd? Behang dan 1 muur en geef de overige muren een neutrale kleur. Of verf al je muren met één kleur en decoreer ze met posters met een grafische print.

Kleuren die veel voorkomen binnen de retro interieurstijl zijn onder andere groentinten, roodtinten en mosterdgeel. Ook kun je ervoor kiezen om poederpastelkleuren toe te passen bij deze interieurstijl.

Materiaalgebruik

Materiaalsoorten die je veel terug ziet komen in de retro interieurstijl zijn hout en plastic. Met name hout kun je op veel manieren toepassen binnen je inrichting. Zo kun je houten tafels of kasten plaatsen en meubels kiezen met poten van hout. Ook kun je stoelen met een houten frame en stoffen bekleding aanschaffen. Tenslotte kun je ervoor kiezen een houten vloer te nemen. Dit heeft een warme en stijlvolle uitstraling.

Ook plastic kun je goed verwerken in je inrichting. Zo kun je plastic kuipstoelen aan de keukentafel plaatsen en kun je voor tafellampen met plastic kappen in een leuke kleur kiezen.

Retro meubels

In de winkel kun je tegenwoordig genoeg meubels vinden met een retro touch. Kies voor sierlijke meubels op houten pootjes. Voor een échte retrolook kun je het beste kiezen voor meubels met schuine houten pootjes en een bank of fauteuil van velours of fluweel. Ook in je keuze voor meubels kun je kleur toepassen, door voor een groene, dieprode of okergele bank te gaan.

Je hoeft je meubels trouwens niet persé nieuw te kopen. Je kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen in de kringloopwinkel. Wie weet wat voor moois je tegen komt! Vervolgens kun je ervoor kiezen om de gebruikte meubels te laten bij wat ze zijn of op te pimpen met een laag verf of lak.

De puntjes op de i

Nu hoef je alleen nog maar de puntjes op de i te zetten om jouw retro interieur compleet te maken. Maak je inrichting persoonlijk door accessoires te plaatsen die bij jouw smaak passen. Je kunt kiezen voor posters of kussentjes met grafische prints, een mooi vloerkleed of een goed gevulde boekenkast. Of plaats planten voor een gezellige en natuurlijke sfeer in huis. Ook kun je echte retro decoratie in huis plaatsen door bijvoorbeeld een platenspeler op een bijzettafeltje te plaatsen samen met een stapel lp’s.

Vergeet ook zeker niet sfeer te creëren in huis door voor de juiste raamdecoratie te kiezen. Kies voor een klassieke vorm van raamdecoratie, zoals gordijnen of rolgordijnen. Deze zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar, waardoor je altijd de geschikte kleur vindt voor binnen jouw retro interieur! Daarnaast zijn gordijnen en rolgordijnen praktisch, mooi én sfeervol! Ga voor de mooiste raamdecoratie naar ilumio.nl

Tenslotte moet je nog voor de juiste verlichting kiezen en dan ben je klaar! Ga voor gave retrolampen in opvallende kleuren of met een print. Zo kun je kiezen voor tafellampen met een opvallende kap. Ook kun je kiezen voor mooie vloerlampen en lampen aan het plafond met een mooie kap. Wanneer je de juiste verlichting kiest, vormt je interieur een geheel en creëer je een fijne sfeer. Dat is pas fijn thuiskomen!

Wil je de retro interieurstijl toepassen in huis en heb je nog meer tips en inspiratie nodig? Lees dan deze blog van ilumio raamdecoratie over de retro interieurstijl!