4 TIPS VOOR EEN SCANDINAVISCH INTERIEUR

De Scandinavische woonstijl is een ware trend geworden in 2020. Terecht ook, want deze woonstijl maakt van jouw huis een oase van rust waar het heerlijk is om thuis te komen. Een groot kenmerk van deze woonstijl is de hoeveelheid licht. Omdat de dagen in Scandinavische landen redelijk kort zijn, is veel licht belangrijk in deze inrichting. Wil jij het Scandinavische interieur in huis halen? Zo doe je dat met deze 4 tips!

Scandinavisch kleurenpalet

Licht in een Scandinavisch interieur is een echte must. Daarom is het kleurenpalet dat past bij deze woonstijl vooral heel basic en strak. Maak gebruik van de basiskleuren wit, zwart en grijs en kies daarnaast hooguit twee accentkleuren. Houd het kleurenpalet fris en kies een accentkleur als groen, zachtroze of beige.

Lichte ruimte 

De juiste raamdecoratie is bij een Scandinavisch interieur heel belangrijk. In een Scandinavische woonkamer worden vaak witte shutters of houten jaloezieën gespot. Deze creëren veel licht in de woonkamer, maar kunnen ook anders worden afgesteld. Wanneer de zon is ondergegaan kan je deze makkelijk sluiten voor meer privacy. In de slaapkamer wordt vaak gekozen voor inbetween gordijnen in hetzelfde kleurenpalet voor een prettige combinatie van privacy en lichtinval. Gordijnen kant en klaar zijn tegenwoordig gemakkelijk online te vinden zodat je je huis niet uit hoeft. Superhandig!

Meubels en inrichting

Naast licht zijn rust, eenvoud en functionaliteit belangrijke ingrediënten voor een Scandinavisch interieur. Dit is dan ook wat Scandinavische meubels uitstralen: minimalisme, comfort en van goede kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een witte salontafel met slanke poten, een grote en strakke grijze bank en een ruime houten eettafel. Vaak worden minimalistische meubels geassocieerd met een kil interieur, maar bij deze woonstijl is dat zeker niet het geval. De eenvoudige meubels worden gecombineerd met sfeervolle accessoires zoals een vloerkleed of een grote vaas.

Natuurlijke materialen 

Scandinaviërs halen graag hun liefde voor natuur in huis. Er wordt onder andere veel gebruik gemaakt van hout, jute, rotan en riet. Ondanks dat de Scandinavische woonstijl licht en clean is, geven deze natuurlijke materialen je huis een rustige en warme uitstraling. Planten komen ook veel terug in deze woonstijl. Ze geven niet alleen een natuurlijke uitstraling aan de ruimte, maar zijn ook goed voor de luchtkwaliteit en rust in de ruimte.