3X woonkamer inspiratie

3X woonkamer inspiratie

Laten we eerlijk zijn, de woonkamer is dé leukste ruimte in huis om leuk in te richten en steeds een beetje aan te passen. Dit is de ruimte waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt en de woonkamer biedt zoveel opties om leuke dingen mee te doen. Ik bied je graag nog wat meer woonkamer inspiratie.

Gekleurde bank!

Ik begin maar meteen met mijn persoonlijke favoriet: een gekleurde bank. JE bent vaak in de woonkamer, maar dat betekend niet dat je het veilig hoeft te houden en geen statement kunt maken. Een gekleurde bak is de allerleukste basis voor een woonkamer en geeft een verrassend effect. Je moet natuurlijk wel een beetje rekening houden met je bank bij het kiezen van alle andere elementen in de ruimte, maar dat geeft juist zo’n speels verrassend effect. Geen saaie grijze bank meer. Ga bijvoorbeeld voor roze, diepgroen of ‘royal blue’. Als je helemaal een statement wil maken verf je de muur achter de bank in een matchende of juist contrasterende kleur. Een licht roze bank voor een donkergroene muur of een donkerblauwe bank voor een donkerblauwe muur, geeft een enorm luxe uitstraling.

Veel planten

Planten kunnen ook enorm veel doen voor je woonkamer. Het brengt letterlijk een beetje leven in huis. Hoewel het natuurlijk wel wat kost om alle planten te verzorgen denk ik echt dat dit het waard is. Ik noem een paar van de leukste planten voor de woonkamer. Mijn persoonlijke favorieten zijn de monstera en de strelitzia. Dit kunnen beide erg grote planten worden met grote bladeren. De monstera is ook wel bekend als de gatenplant. Deze plant krijgt steeds meer gaten in de nieuwe bladeren hoe ouder deze wordt. De strelitzia groeit omhoog. Grote ovalen bladeren steken de lucht en geven een tropische sfeer aan elke ruimte. In de categorie kleine planten raad ik de graslelie aan.

Meer inspiratie?

Ik zou nog uren door kunnen schrijven, maar een ultieme tip voor nog mee inspiratie is om de grootste woonboulevard Nederland te bezoeken. Dit is de Woonmall Villa ArenA in Amsterdam.